EMS - Elektrisk Muskelstimulering


VAD ÄR ELEKTRISK MUSKELSTIMULERING (EMS)?

EMS är framkallande av muskelkontraktion med hjälp av elektriska impulser.

Låter det för vetenskapligt? Det är faktiskt ganska enkelt.

Impulserna genereras av en anordning och levereras genom elektroder till hudytan ovanför musklerna. Stimuleringen får musklerna att dra ihop sig på samma sätt som de skulle göra i en normal rörelse. Skillnaden är att med EMS-träning rekryteras fler muskelfibrer än med konventionell träning.HUR FUNGERAR EMS TRÄNING?


HUR FUNGERAR EMS TRÄNING?

Under traditionell styrketräning skickar hjärnan impulser som stimulerar vissa muskler att dra ihop sig. Alla muskler har dock inte en välutvecklad koppling till hjärnan och dessa muskler aktiveras inte lika lätt och därför kommer de inte att utvecklas så bra.

EMS-träning stimulerar alla stora muskelgrupper och hjälper även till att utveckla de motoriska nervförbindelserna som är kopplade till muskelrörelser. Genom att skicka elektriska impulser direkt till dessa motoriska nerver aktiveras även de svagt sammankopplade musklerna.

Eftersom muskelfibrer aktiveras i en oregelbunden ordning med EMS-träning, möjliggörs en mer intensiv träningsnivå från start, vilket skapar mer muskelfibrer i en accelererad takt. Mer aktiv muskelvävnad kräver mer energiintag som därför bränner fler kalorier, även i vila!


2x20 MINUTER PER VECKA RÄCKER!2 X 20 MINUTTER PER VECKA räcker

EMS Training arbetar med elektriska impulser som liknar kroppens nervsystem. Dessa extra impulser stimulerar musklerna via den justerbara XBody Training Suit för hela kroppen. Denna toppmoderna teknik ger alla fördelar med ett 90 minuters träningspass på bara 20 minuter, och 2 träningar per vecka räcker!

XBody EMS Training bygger muskelmassa och bränner fett genom att öka ämnesomsättningen och öka kaloriförbränningskapaciteten.FÖRDELAR MED EMS TRÄNING


BYGG MUSKLER
BYGG MUSKLER

EMS är det snabbaste sättet att bygga styrka och växa muskler på grund av den massiva muskelaktiveringen och den enorma hormonella responsen

FÖRBÄTTRA HÅLLNINGEN
FÖRBÄTTRA HÅLLNINGEN

Att använda EMS kan hjälpa till att förbättra din hållning, eftersom de speciella träningsprogrammen innehåller övningar för ryggen, nedre delen av ryggen, magen och till och med axlarna.

UPPNÅ EN TONAD KROPP
UPPNÅ EN TONAD KROPP

EMS styrketräning kombinerat med EMS cardio, kan hjälpa dig att tona upp, bränna fett och minska celluliter. EMS kommer att öka cirkulationen genom huden och fasciavävnaden, vilket förbättrar hudtonen och minskar celluliter.

AVLASTA LEDER
AVLASTA LEDER

Med EMS kan du uppnå massiv muskelaktivering utan att sätta någon press på lederna. Detta gör EMS till ett säkert och mycket effektivt sätt att träna. EMS är idealiskt efter ledproteser eller någon med begränsad rörelse eller rörlighet.

BALANSERA UT MUSKULÄRSYSTEMET
BALANSERA UT MUSKULÄRSYSTEMET

EMS är idealiskt för att förbättra eventuella muskelobalanser i kroppen genom att stimulera ALLA muskler, inklusive de med en svagare neural anslutning.

SPARA TID
SPARA TID

"Inte tillräckligt med tid" är inte längre en giltig ursäkt. Med EMS kan du uppnå resultatet av en 90-minuters träning på bara 20 minuter, och träningen kan justeras specifikt för att hjälpa dig att nå dina mål.


VARFÖR ÄR XBODY EMS-ENHET SÅ UNIK?


Lär dig vad som gör träning med XBody EMS-enheter så unik

XBodys EMS-träningsenheter har unik programmering och funktioner som gör träningen exceptionellt effektiv. Den bekväma, ergonomiskt designade XBODY EMS träningsdräkten, i kombination med den avancerade XBODY stimuleringsteknologin, säkerställer snabba och effektiva resultat för klienten.

Säkerhet och utbildning är vår prioritet

Säkerhet är vår prioritet och alla tränare utbildas grundligt genom vårt utbildningssystem med EMS Trainer Institute. Vår EMS-tränarutbildning är det mest omfattande EMS-utbildningsprogrammet i världen och återspeglar vikten vi lägger på att leverera EMS-träning säkert och av högsta standard.

Utbildare

Våra utbildare lär sig att använda branschens bästa praxis, säkerhetsprotokoll och riktlinjer för att använda vår teknik och hur man övervakar, motiverar och levererar, säker och effektiv utbildning för att uppnå bästa möjliga hälsoresultat för kunderna.

ISO kvalitetssäkrade processer

XBody följer ISO 9001, ISO 13485 och 60601 och har även implementerat ett internt kvalitetsledningssystem för att ge förtroende för att enheterna och relaterade tjänster uppfyller alla krav för en drift av hög kvalitet.

Boka ditt EMS pass redan idag!