» » Trimma din kropp i form – men börja i rätt ände!

Trimma din kropp i form – men börja i rätt ände!

posted in: Okategoriserade | 0

Att sätta full fart i gymmet för att komma i form inför hösten, när man slappat och ätit gott hela sommaren, kan vara bra om man är frisk och skadefri!

Om man inte känner sig helt fräsch i t.ex. rygg eller axlar, kan man förvärra detta tillstånd om man kastar sig rakt in i på gymmet och kör igång utan att först ta reda på vad det är som gör ont/spänner. Om man börjar träna med flertalet låsningar och felställningar i kroppen, kommer muskulaturen att anpassa sig till dessa felställningar/spänningar och problemen du har permanentas då istället för att förbättras.

Idag är det flertalet människor som långa perioder gått omkring med uppdragna axlar och på så sätt lurat kroppen till en grundposition som inte är den rätta. Prova själv – drag upp axlarna till öronen och försök jobba. Känns det naturligt? Hoppas inte det! Tyvärr känns denna ställning naturlig för många människor idag och om det gör det och kroppen konstant håller denna position så kan detta göra att muskeln blir stark, kort och överbelastad. Detta tillstånd kan orsaka allt ifrån spänningshuvudvärk, domningar och kotförskjutningar. Om man sedan sätter igång och tränar med en muskeln i detta tillstånd förvärras tillståndet och förlänger rehabiliteringstiden.

– Så jag ska alltså inte sätta igång och träna, kanske du tänker nu och mitt svar är: – Jo, självklart tycker jag att du skall göra det!

Dock anser jag att det kan vara en god investering att du innan du sätter igång och tränar efter ett längre träningsuppehåll, först göra ett besök hos en massör, kiropraktor eller naprapat. De kan kontrollera att du inte förvärrar eller permanentar eventuella spänningstillstånd i kroppen genom att börja träna utan att först ha tagit reda på hur kroppen mår och vad det kan vara för typ av träning som just din kropp behöver fokusera på för att just du skall må så bra som möjligt.

Kom ihåg att ha roligt när du tränar!! – Lycka till!

//Anna

Handstående