» » Glädje!

Glädje!

posted in: Okategoriserade | 0

Många människor jag möter har idag mer än fullt upp i sina liv med massor av aktiviteter. Jobba, hämta och lämna på dagis/skola, skjutsa till träningar, ta hand om gamla mamma, plugga, träna, middagar med vänner osv är bara några få exempel på vad människor fyller sina liv med.

 I västvärlden blir den materiella tryggheten större och större, men innebär det alltid att människor av idag är tryggare och lyckligare än förr? Flertalet av de klienter som jag mött mår dåligt p.g.a. att de inte längre har någon kontakt med hur de skall fylla på sina egna batterier och vad det är som gör dem glada. Detta väcker en enorm sorg i mig. Hur lever vi egentligen när vi inte längre vet vad det är som gör oss glada? Och om vi vet vad det är, varför väljer och prioriterar vi inte in detta så mycket vi bara kan och hinner?

Jag är idag mycket noga med att se till att fylla mitt liv med glädje och lust och här är några exempel på vad jag gör:

  • Utflykter med familjen
  • Går ut och dansar mig helt löddrig tillsammans med tjejgänget minst en gång i månaden
  • Skrattar mycket både på jobbet och på fritiden
  • Umgås med vänner som ger mig energi
  • Skämmer bort mig själv med hemma-SPA eller tar behandling på salong
  • Lyssnar på en bra ljudbok till en god kopp te
  • Köper kläder som jag blir glad av. (Ja, ni läste rätt jag köper inte alltid kläder som jag blir fin eller representativ i, utan som jag blir glad av. En blus i en härlig färg, ett linne med ett roligt budskap på, ett par guldskor som förgyller dagen kan definitivt gör mig glad)

Vem bär ansvaret för vår lycka då? Frågar du mig så är det vi själva.

Om man har ett jobb som man inte trivs med och som man känner sig understimulerad på så kan man p.g.a. huslån, rädsla, bekvämlighet och trygghet välja att stanna kvar, men är det rätt val?

Om personen i fråga har en meningsfylld fritid som han/hon mår väldigt bra av så kan det kanske gå, men om även fritiden inte innehåller så mycket glädje är det då inte stor risk att den överhängande känslan i den här personens liv blir sorg, energilöshet, ilska, frustration, hopplöshet?

Håll koll på att du har många fler saker/beteenden/relationer i ditt liv som skänker dig lust och glädje än som skänker dig frustration och sorg.

//Anna

Collage-1024x1024