» » Frustrerad & Nöjd

Frustrerad & Nöjd

posted in: Okategoriserade | 0

Blir så frustrerad, arg och besviken på att människor som ljuger, luras, går över andra människor för att få egna fördelar och som snor andras ägodelar.

Här är några saker som gjort mig besviken och tagit extra kraft och energi från mig under detta år:

 • Hyresgäster som är oseriösa som förstör sitt rum och sedan lämnar mig med både det och med flertalet obetalda hyror bakom sig. Att ordna upp detta stjäl både tid, energi, pengar och kraft från mig som redan har mycket att stå i. Avskyr att städa andras skit och att oombedd behöva fixa en massa saker som jag inte bett om att få i mitt knä. Blir sorgsen över att alla inte tar sitt personliga ansvar för sina egna saker och att människor har mage att belasta andra människor med saker som man själv borde ha ordnat/ta tag i själv. Undrar hur man fungerar när man kan göra så mot andra människor?

 

 • När min cykel ännu en gång blev stulen utanför mitt jobb. Visst, det är en död sak, men jag har en mycket speciell relation till min cykel. Cykeln och jag umgås med varandra varje dag i och med att jag cykelpendlar och vi har haft många fina mil tillsammans. Dessutom var den speciellt utvald av min man och dotter till mig i morsdagpresent och de hade med stor möda lyckats hitta en turkos (som är min älsklingsfärg) som de beställt från England och skruvat ihop tillsammans. Försökte att trösta mig med att det nu faktiskt bara var en sak och att jag har människor omkring mig som älskar mig och att jag har hälsan osv, men lik förbannat så kände jag mig både kränkt och ledsen när jag kom ut och såg att någon bestämt sig för att det var ok för dem att ta MIN cykel. SUCK, PUST och TRIPPELSTÖN!!

 

 • Människor som snackar skit om andra p.g.a. avundsjuka och missunnsamhet. Människor som uttalar sig negativt om andra utan ha ett uns belägg för att vad de säger är sant. En mycket god vän till mig har råkat ut för detta under sin uppväxt i en småstad. Trots att min vän idag är trygg i sig själv och mycket nöjd med sitt liv och därtill är mycket framgångsrik i sin karriär, så kommer detta stundtals tillbaka till henne och spökar i from av smärtor i kroppen, sorg i sinnet och känslan av att inget hon gör duger. Fattade de som snackade skit och baktalade att detta skulle bli något som min vän skulle få bära med sig och hantera hela sitt liv. Jag hoppas inte det, för då är det jävligare än jävligast!

 

 • När mina nyinflyttade kollegor på skönhetssalongen får sina mobiltelefoner stulna av en kund. Återigen undrar jag hur människor som är som hon orkar vara och leva med sig själva. Hur kan man komma till en skönhetssalong och bli ompysslad och omhändertagen och som tack så stjäl hon mobiltelefonerna från dem som har tagit hand om henne.

Frustrerad-e1419233879498-300x224

”Visst är det trist att människor är elaka med varandra kompis”

Tur att allt detta vägs upp genom en massa andra saker i livet som gör mig nöjd:

 • När min lilla underbara dotter vaknar upp med ett leende på läpparna och vi kryper ner i soffan och myser tillsammans.

 

 • När en kompis vet att man själv just för tillfället har lite för mycket att göra och stå i och helt självmant och helt oombedd erbjuder sig att hjälpa mig att städa ur hela mottagningen en helg. Delad börda är enkel börda resonera hon och vi hugger in tillsammans och jobbet går på ett nafs och är riktigt roligt.

 

 • När det plötsligt står presenter på skrivbordet från en kollega som tänkt på just mig en helt vanlig måndag.

 

 • När maken tar tåget till sitt uppdrag trots att det blir mycket krångligare för honom, men underlättar för mig som just den dagen behövde ta bilen ut på uppdrag.

 

 • När det står en kasse med matvaror på bron när man är sjuk eftersom en god vän förstått att jag inte skulle orka ut och handla.

 

 • När kunder, klienter, handledningsgrupper berättar hur nöjda de är med mitt jobb.

 

 • När solen skiner och jag får vara ute och värmas.

 

 • När goda vänner stannar på middag en hel natt och äter, skrattar och myser till långt in på småtimmarna.

 

Livet består av så mycket, sorg, glädje, frustration, nöjdhet, värme, kyla, ångest, trygghet, hat och kärlek och det är väl det som ger livet dess nyans.  Livet lever på med oss människor och vi gör alla så gott vi alla kan för att hänga med antar jag.

Trots att jag ibland blir less, arg och frustrerad, så försöker jag i möjligaste mån att fokusera på de positiva tillstånd som finns i mitt liv och bär med mig dem som smultron på ett strå. Det gör dagar som inte är så roliga lättare att uthärda och dagar som redan är härliga ännu härligare.

Ser med tillförsikt fram emot vad 2015 har i beredskap för mig, min familj och mitt företag.

God Jul & Gott Nytt ÅR!

//Anna