» » Älskade Cykel!!

Älskade Cykel!!

posted in: Okategoriserade | 0

I min familj cyklar vi! Vi cyklar när det är sommar, vår, höst och vinter. Vi cyklar till vardags, på semestern, till och från jobbet/skolan, i skogen, på landsväg, till fester och till arbetsmöten.

cykel1

cykel2 cykel3

cykel4

Vår omvärld förundras och/eller förfasas över vårt cyklande.

Men slappna av och försök att bara vara istället! Är bara några av kommentarerna som kommer. Varför vårt året runt cyklande väcker så mycket ifrågasättande vet vi inte och har bestämt oss för att det får stå för de som orkar irritera sig. Vi älskar att cykla! För oss innebär cykeln frihet!

På cykeln är man ensam och ostörd (vilket är en lyx till och från när man lever i en storstad). Med cykeln som sitt färdmedel behöver man inte passa några tidtabeller eller trängas med förkylda morgonpendlare på en överfull pendel i rusningstid. På väg på en cykel så känner man vinden, solen (och ja absolut, ibland regnet och snön) mot kroppen.

cykel5cykel6
 Framme på jobbet helt genomsur!                                                        Stretandes på oplogade cykelbanor på G till jobbet. 

Uppe på en cykeln känner du dofter och hör, ser och upplever världen omkring dig direkt i nuet på ett helt annat sätt än i t ex en bil eller tunnelbana. Dessutom kan du med lätthet förändrar din väg från dag till dag och gång till gång och på så sätt få nya upplevelser och intryck varje dag vilket gör livet lite mer kryddat.

Visst finns det saker med cyklingen som inte alltid är så kul.

• Bilar som kör på tok för nära helt utan hänsyn till att det både skrämmer och skvätter

• Oplogade eller ej sopade cykelbanor

• När låren fryser till is på morgonen på väg till jobbet och inte är upptinade förrän till lunch

• Människor med hörlurar inpluggade som går mitt i cykelbanan och varken hör eller ser

• Hål /reparationer i cykelbanan som inte märkts ut och som då gör cykelturen livsfarlig

 

cykel8 cykel7
Här är tyvärr ett resultat av den sista punkten

cykel9
Det enda bra med den vurpan var att även jag dagen efter började att använda hjälm även vid pendling till jobbet, vilket jag slarvat med tidigare.

I år missar vi tyvärr Cykelvasan som vi annars ,med blandade resultat men med en lika stor portion glädje, deltagit i under 4 år. Vi kommer dock tillbaka ett annat år, var så säkra :-)

cykel10
Valencia tränar balansen med en förbundskapten och ett cykelproffs, det skall börjas i tid :-)

cykel11
Välförtjänt kram i mål efter att ha cyklat runt på tantcykel vilket var enormt kul och inte blev jag sist heller cykeln till trots.

cykel12
Lillan vässar kurvteknik med pappa inför loppet.

Många människor golfar, andra springer massa lopp, någon tittar mycket på tv, vissa samlar på frimärken……….vi cyklar!

Finns det något som du brinner för? Om du inte hittat något du brinner för – leta det är värt att hitta vad det än är.

Gör du det du brinner för ofta och i stor mängd? Om inte – prioritera fram tid för att göra mer av det som väcker passion och glädje i ditt liv.

Det ÄR DU VÄRD!!

//Anna